Kellemes gaboni-kanadai taktusokkal búcsúztassuk októbert

Közzététel ideje | október 31, 2016 | Még nincs hozzászólás | GaceTillerro

Azt már jó ideje megtanulhattuk, hogy bár a YouTube-on a nézettség növelése a legfontosabb cél, a nézettségi adat nem minden esetben fogható fel értékmérőként, hiszen például a legutóbbi zenei posztban megemlített Dor Fantasma videóklipjei is alig 1-2 ezer nézővel bírnak, mégis zeneileg bőven vernek százezres nézettséggel bíró videókat. Ugyanez a helyzet a következő videóval, amely Engone Endong HYPIN című számához készült és eme poszt írásának pillanatában alig több, mint 2 ezer ember látta, mégis zeneileg bőven megérdemelne ennél jóval több nézőt és ismerőt. Engone Endong egy alapvetően hip-hopban utazó gaboni zenész, aki 2005-ben vándorolt ki Kanadába, ahol zenészként kezdett el dolgozni, de első albumát, a Colored Dust Lite című korongot csak 2011-ben tudta kihozni. Későbbi műveibe itt is bele tudunk hallgatni:

https://endong.bandcamp.com/

Örömteli módon Endong rengeteget énekel fang nyelven is, amit rajta kívül még úgy 1 millió ember beszél Gabonban és Egyenlítői-Guineában és amely a Shakira által népszerűvé tett Waka Waka című szám alapjául szolgáló Zangalewa dalának nyelve is.

Most pedig kikapcsolódásként következzen HYPIN című szerzeménye, amely hangsúlyozottan többre érdemes, mint az a 2200 néző, aki eddig megtekintette a legnagyobb videómegosztón.

Jó szórakozást Endong munkásságának böngészéséhez, a poszt szerzője pedig most…Ma ke ma woolou.

twitter.com/napiafrika

2 ember kedveli ezt a posztot.Tetszett az írás.

Hozzászólások:

Szólj hozzá!

 • RSS és kapcsolat – Info

  Rss link:
  www.mindennapiafrika.info/rss
  Kapcsolat:
  mindennapiafrika@gmail.com
  Twitter:
  twitter.com/napiafrika

 • Szavazás

  Kartúm és Addisz-Abeba tényleg támogatják az eritreai lázadó mozgalmakat?

  View Results

  Loading ... Loading ...
 • Címkék