Madagaszkár különleges napja: öt elnök egy megbeszélésen

Közzététel ideje | december 20, 2014 | Még nincs hozzászólás | GaceTillerro

Madagaszkár történetében első alkalommal, a keresztény közösség szervezésében egy asztalhoz ült a szigetország jelenlegi és négy korábbi elnöke, hogy ezzel is segítsék az ország stabilitásának, megbékélésének megteremtését. Albert Zafy, Didier Ratsiraka, a fegyveres katonák által kísért Marc Ravalomanana, Andry Rajoelina (most arról lehetne vitázni, hogy őt hivatalosan ex-elnöknek tekintjük-e vagy sem) és Hery Rajaonarimampianina egy, a fővárosi Ivato reptérhez közeli szállodában találkozott. Alapvetően túl sok dologról nem esett szó, bár egy fontos esemény azért történt, hiszen a nap végén felolvasott és az összes résztvevő által aláírt közlemény szerint Rajaonarimampianina elnök megvizsgálja a két hónapja házi őrizetben lévő Marc Ravalomanana és a hazatérését elősegítő emberek (reptéri dolgozók és testőrje) ügyét, de az Andry Rajoelina ellen 2010-ben és 2012-ben állítólagosan zendülést kezdő katonák ügyét is ismét napirendre tűzi a jelenlegi államfő. Mindezt kizárólag a társadalmi megbékélés jegyében – és a munka január 13.-án ugyanezen politikusok jelenlétével folytatódni fog.

Ez a poszt egyébként nem a fenti néhány, sajtóközleménybe beillő mondat miatt született, hanem ezért a képért, amely Madagaszkár történelmében igazán különlegesnek számít, hiszen ha megnézzük az elnökök listáját (Rajoelina nincs a képsorozaton az ismert okok miatt, de őt is soroljuk be az elnökök közé), akkor a szigetország újkori történelmének alakítói tartózkodtak együtt egy megbeszélésen.

Ez pedig a Viva Madagascar összefoglalója a 19.-ei napról és a hírek között természetesen élőképeket is találhatunk a különleges találkozóról:

twitter.com/napiafrika

3 ember kedveli ezt a posztot.Tetszett az írás.

Hozzászólások:

Szólj hozzá!

 • RSS és kapcsolat – Info

  Rss link:
  www.mindennapiafrika.info/rss
  Kapcsolat:
  mindennapiafrika@gmail.com
  Twitter:
  twitter.com/napiafrika

 • Szavazás

  Kartúm és Addisz-Abeba tényleg támogatják az eritreai lázadó mozgalmakat?

  View Results

  Loading ... Loading ...
 • Címkék